SATÜRN PLÜTON DÖNGÜSÜ (2009-2012 YILLARI ARASINDA ETKİLİ)
Satürn ve Plüton’un dolunay konumuna geldikleri 1931 yılında, dünyada sıkıntı had safhadaydı. 1929 yılında patlak veren dünya iktisadi buhranının etkileri güçlü bir şekilde yaşanıyordu. İktisadi buhran en çok sanayileşmiş şehirleri vurmuştu. 50 milyon insan işsiz, pek çok insan da evsiz kalmıştı. İnşaat sektörü, tarım bu buhrandan çok olumsuz etkilenmişti. Yeryüzündeki toplam üretimin %42 oranında, dünya ticaretinin %65 oranında azalmıştı. Florida’da meydana gelen gayrimenkul balonunun patlaması, dikkatli olunması gereken bir sürecin ilk uyarılarından birisiydi. Gayrimenkul fiyatlarının çok fazla arttığı Florida’da, 1928 yılının 18 Eylül’ünde çok sayıda kişinin ölümüne yol açan kasırga, binlerce evin de zarar görmesine neden olmuştu. Bu tarihte Uranüs-Plüton karesi, biraz uzak toleransla da olsa, devredeydi. Bu iki gezegenin sert açılarında büyük kasırgalar ve doğa olayları gerçekleşmiştir. Florida’da da meydana gelen bu yıkıcı kasırga sonrasında, daha önce büyük ümitlerle satın alınmış olan gayrimenkuller elden çıkarılmaya çalışılmış, ama değerinin çok altına bile satılamamıştı. O dönemde ekonominin kötü yönetilmesi, bankaların kötü yapılanmış olması, şirketlerin mali durumları arasındaki dengesizlik, gelir dağılımının dengesizliğine, Almanya ve İngiltere’ye vermiş olduğu tazminatları alamama durumu da eklenince, o tarihe kadar yüksek kazanç oranı getiren borsa çökme noktasına gelmişti. Pek çok banka batmış, binlerce insan mal varlığını ve bunun yanında da ruh sağlığını kaybetmişti. 1939 yılına gelindiğinde, artık iyice derinleşen kriz, yeni bir savaşın yaklaşmakta olduğunun işaretçisiydi. Bunalım, II. Dünya Savaşı’nı doğurmuştu. Birinci Dünya Savaşı’nda olduğu gibi, bu savaşın başlangıcı da yine Satürn-Plüton döngüsüne denk geliyordu.
Düzeltici Savaş
Pek çok ekonomist II. Dünya Savaşı’nı bir “düzeltici savaş” olarak niteleme eğilimindedir. Savaş harcamaları nedeniyle, merkez bankalarının sıkı para politikalarını bırakıp para basmaya başlamaları sonucu bütçe açıkları arttığını, ama ekonomilerinin düzeldiğini, işsizliğin azaldığını ileri sürmektedir. Büyük savaşların öncesinde, büyük ekonomik belirsizlikler yaşanması sadece bir tesadüf müdür? Astrolojik perspektiften bakarsak, pek de öyle gözükmüyor. Bu tip dönemler enteresan bir biçimde hep Satürn, Uranüs, Plüton gezegenlerinin art arda gelen döngülerine denk gelmektedir. Büyük savaşların öncesinde ortaya çıkan bir başka travma yaratan unsur da diktatörce yönetimlerdir. İkinci dünya savaşına kadar geçen süreçte Stalin, Hitler, Mussoloni, Franko gibi diktatör liderler türemişti. Bu liderlerin faşizan baskıları ve insanlara uyguladıkları zulümlerin sonucunda ikinci dünya savaşı çıktı. Bu tam bir Satürn-Plüton arketipidir. Bu ikilinin döngülerinde faşizm ön plandadır ve güvenlik endişesi içerisindeki halkın zayıf yönlerini iyi değerlendiren despot liderler türer. 1933 yılından itibaren yıldızı parlamaya başlayan Hitler’in Avrupa istilası, dünyayı önlenemez şekilde yeni bir savaşa doğru sürüklemişti. Alman ordularının Polonya‘ya saldırdığı 1 Eylül 1939 tarihine gelindiğinde, artık savaş başlamıştı. Alman Schleswig-Holstein zırhlısının sabah saat 4.45’te Westerplatte’yi (Gdańsk) bombalamasını başlangıç olarak kabul ettiğimiz ana yönelik horoskopta Boğa burcunun ilk derecesindeki Satürn, 2 derece Aslan’daki Plüton ile doksan derecelik sert açı yapmaktaydı. Güneş’ten önce doğan Venüs “Savaşçı” yüzünü gösteriyor.
Devamı için;
http://www.onerdoser.com/Y40_1_tarih-tekerrur-ve-astroloji-iii–bolum-devami.html
Bu köşe yazısındaki bilgiler telif hakları Öner Döşer’e ait olan ve Klan Yayıncılık tarafından 2009 yılı Mart ayında yayınlanan Dönüşüm Zamanı kitabından alıntıdır. İnternet ortamında yayınlarken lütfen referans veriniz.