DOĞAL AFETLERİN TAHMİNİNDE JEODETİK HARİTALAR
Dünyadaki doğal afetlerin tahmininde kullanılan astrolojik yöntemlerden biri de Jeodetik olay anı haritalarıdır. Jeodetik haritalar, astrologların yüzyıllar boyunca dünyanın belli yerlerini Zodyak burçlarıyla nitelendirmeleri sonucu ortaya çıkmıştır. Burçlar 0 derece Greenwich’ten başlayıp doğuya doğru 30’ar derecelik boylamlarla dünyanın üzerine düşüyor, ekvatora yerleştiriliyor gibi düşünülür. Bu, dünyayı 12 eşit parçaya böler, müşterek etkilerin oluştuğu dünya haritasını verir. Astrologlar politik çalkantılar, savaşlar, doğal afetler gibi olayları öngörme konusunda bu haritalardan yararlanırlar.
Astrolocality Astrology isimli harika kitabında bu tekniği detaylı olarak anlat astrolog Martin Davis’e göre Jeodetik haritalarda ağır hareket eden gezegenlerin ya da ay düğümlerinin köşe evlere denk geliyor olmaları veya açı yapıyor olmaları göz önüne alınması gereken en önemli kriterlerden. Son yaşadığımız güneş tutulması anına yönelik Jeodetik harita buna güzel bir örnek oluşturabilir. Örneği Japonya için hazırladım. Çünkü bu tutulma esnasında MC/Uranüs hattı ve Jüpiter/ASC hattı Japonya’nın batısından geçiyordu ve o bölgeye göre çizdirilmiş Jeodetik haritada Ay Düğümleri ASC/DSC eksenine denk düşüyordu. Ayrıca tutulma derecesi ve dönemsel transitler Japonya astroloji haritasını tetikliyor!
Jeodetik haritayı örneğin Kobe’ye göre düzenlediğimde, Ay Düğümleri neredeyse tam ASC/DSC eksenine denk düşüyor.
Bu yerleşim, tutulmanın etkilerinin devam edeceği önümüzdeki süreçte Japonya’da, özellikle de batısında, etkin doğal afetler yaşanabileceğini düşündürüyor. Japonya astroloji haritasının aldığı dönemsel etkilere bakarak bu konuda biraz daha fazla bilgi alabiliriz. Dr Nicholas Campion The Book of World Horoscopes isimli kitabında Japonya için iki astroloji haritası veriyor. Bunlardan bir tanesi 3 Mayıs 1947, 12:00, Tokyo; diğeri 28 Nisan 1952, 13:30, Tokyo için düzenlenmiş. Her iki haritanın da dönemsel transitler ve tutulma tarafından tetiklendiğini görüyoruz.
Aşağıdaki birinci haritada Güneş 11 derece Boğa’da ve 3 Kasım güneş tutulması derecesi tarafından partil karşıt açıyla tetikleniyor. Tutulma anı MC derecesi, Japonya astroloji haritasının Mars derecesi üzerine denk düşüyor. Haritanın Venüs derecesi, transit Uranüs ve Plüton tarafından tetikleniyor.
Aşağıdaki ikinci haritada Güneş 8 derece Boğa’da ve Mars 11 derece Akrep’te karşıt yapıyorlar. 11 derece Akrep’te gerçekleşen tutulma bu karşıtlığı tetikliyor, üstelik partil olarak Mars derecesi üzerine denk düşüyor. Haritada 9 derece Terazi’de bulunan Satürn, 12 derece Oğlak’ta bulunan Kiron ve 10 derece Yengeç’te bulunan Uranüs, transit Uranüs ve Plüton tarafından oldukça sıkı açılarla tetikleniyor.
Bu iki haritadan hangisinin tercih edilmesi gerektiği konusunda astrologlar arasında farklı görüşler var. Ama görünen o ki, her iki harita da etkin transitler alıyor ve tutulmadan etkilenmiş durumda. Bu şartlarda önümüzdeki yakın süreç Japonya açısından kritik gözükmekte. Bugünlerde transit Venüs Uranüs-Plüton-Jüpiter arasındaki T-kare açı kalıbını tetikliyor. Pazar günü Boğa burcunda Algol ile birleşen bir dolunay meydana geliyor. Bunlar dikkat çekici etkiler. Mars’ın Terazi burcunda ilerleyeceği 7 Aralık 2013-26 Aralık 2014 tarihleri arasında gökyüzünde Büyük Kare oluşacak ve bazı zamanlarda Japonya astroloji harita(larını) tetikleyecek. Transit Mars'ın tutulma derecesi üzerinden geçiş yapacağı Ağustos ayı başları da bir başka tetiklenme zamanı. Etkin doğal afetler yaşanabilir Japonya’da önümüzdeki bu yakın süreçte. Bunlar sadece astrolojik tahminler. Kesin bilemeyiz. Ama her yaşadığımız olayda aldığımız notlarla izlemeye devam edeceğiz. Kim bilir, belki de ileride bir zamanlarda deprem tahminleri konusunda ana yöntemlerin yanı sıra astrolojik verilerden de istifade edilecek ve buna göre önlemler alınacak. Böylelikle astrolojinin fayda sağlayabileceği bir yönü daha kullanılır hale gelecek. Kim bilir?
Sevgi, ışık ve hiç tükenmeyen umutla!
Öner DÖŞER
15 Kasım 2013, Cuma
ASTROLOJİ OKULU, Caddebostan